26. syyskuuta 2016

AJATUKSIA TULEVASTA


Missä olen tänään tai vuoden päästä? Olen hetken pohtinut kirjoittaa ajatuksia tänne blogin puolelle ja huomasin, että joku teistäkin oli kiinnostunut ajatuksesta joten miksikäs ei. Oon aina ollut aikatauluttaja ja suunnittelija tyyppinen ihminen ja siksi tulevaisuuden suunnitelmat tuntuu aika epätodellisilta ja tieto siitä että mikään alle vuoden päästä tapahtuvista asioista ei ole varmaa, saa mut hieman pelkäämään. Suunnitelmat, jotka on hyvin avoimet saa mut välillä jopa hieman epäröimään itseäni. Entä jos en pääse eteenpäin niin pian kuin tahdon?


Mulla on jo monen vuoden ajan ollut haaveena muuttaa omasta pienestä kotikaupungista suurempiin kuvioihin heti lukion päätyttyä. Vaihtoehtoja on ulottunut Berliinistä ihan tänne suomeen asti. Tällä hetkellä pidempi aikaisena haaveena on kuitenkin kääntää seuraava sivu elämästä pääkaupunkiseudulla, Helsingissä. Sinne mä tahdon ja mikäli asiat menee hyvin olisi mahdollisuus asua muualla jo ensi kesänä. Kyllä alle vuoden päästä.


Tiedän tahtovani opiskelemaan mikäli vain pääsen ja rahkeet siihen riittää lukion jälkeen. Olen kuitenkin valmistautunut ajatuksen tasolla mahdolliseen välivuoteen. Tällä hetkellä luontevimmalta tuntuisi Aalto yliopistoon suuntaaminen muoti- ja taide alalle. Muutamia muitakin vaihtoehtoja on, mutta tällä hetkellä Aalto on päällimäisenä. Vaikka tiedän, että sen eteen täytyy tehdä töitä olen mä valmis siihen tavottaakseni haaveeni.


Oon täälläkin maininnut työskenteleväni tällä hetkellä Salolaisessa naisten vaateliike Vilonassa silloin tällöin. Alusta asti oon ajatellut, että siellä työt aloitettuani oli se jonkinlainen merkki. Merkki siitä mistä mä todella tykkään ja minkälaisella alalla nautin varmasti vielä monenkin vuoden kuluttua. On se tuonut lisää varmuutta, siitä mille alalle tahdon suunnata lukion jälkeen. Muoti- ja taide ala tuntuu ainakin tällä hetkellä ihan oikealla vaihtoehdolle.


Vaikka välivuosi tulisikin, toivoisin pystyväni viettämään sen Helsingissä. Välivuoden aikana tavoitteena olisi tietenkin työpaikan hankkiminen ja siellä työskentely. Välivuosi voisi myös tuoda aikaa panostaa blogiin kunnolla ja edetä sen osilta. Tunnen itseni kuitenkin sen verran hyvin, että tiedän tahtovani täältä pois vuoden päästä. Toteuttamaan itseäni jonnekkin muualle jo välivuodeksikin.


Rakastan suunnitella tulevaa ja ajatella tulevaisuutta mahdollisuuksina. Vaikka tuleva väillä vähän pelottaakin niin odotan sitä avoimin mielin. Mieletöntä ajatella, ettei lukiotakaan ole enää kauaa jäljellä ja sitten onkin kaikki täysin avoinna. Ajatus myös siitä, että opiskelemaan olisi hyvä hakea jo keväällä. Entä jos se ei silloin tunnukkaan hyvälle? Paljon ajatuksia ja hieman epäröintiä kaiken varmuuden keskellä on siis todella havaittavissa. Luulen sen kuuluvan asiaan, haha.


Tulevasta usein puhuttaessa pidän itseäni hieman taikauskoisena. Taikauskoisena siitä, jos sanon kaiken ääneen niin jokin voi mennä suuremmalla todennäköisyydellä pieleen. Nyt kuitenkin rohkaistuin ja kerroin teillekkin mun ajatuksia tulevasta. Ikinä ei tiedä mitä aika tuo tullessaan, mutta kaikella on jokin tarkoitus ja se missä olen vuoden päästä on tarkoitettu niin. Niin uskon ja olen aina uskonut.

Aika ajankohtaisia juttuja tähän hetkeen, ehkä ihan hyvä niin. Toivottavasti tykkäsitte ja jatkossa postaustoiveet on todella tervetulleita, mikäli jotain erikoista haluaisitte kuulla!

Nyt suuntaan aamupalalle ja valmistautumaan tähän päivään. Paljon kivoja juttuja tiedossa! Voin myös paljastaa, että tänään kotiutan uuden työskentelylaitteen joka tulee varmasti helpottamaan blogin päivitystä huimasti.. Vihdoin.

Loppuun vielä syntymäpäivä onnittelut yhdelle elämän suurimmalle inspiraatiolle ja ihmiselle, joka tukee ja uskoo aina. Hyvää syntymäpäivää äiti, olet rakas 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti